Dagritme

Een dagje Bamboo
Elke dag is anders. Toch is regelmaat fijn voor kinderen. We hebben vaste activiteiten, maar passen onze dag regelmatig aan aan de behoeften van de kinderen. Hieronder een voordbeelddag bij Bamboo:

Tussen 8:00 en 9:00uur
De kinderen worden gebracht. Als voor u als ouder een andere tijd beter uitkomt, kan dit eventueel in overleg. Bij binnenkomst zijn de kinderen vrij om te spelen en krijgen ze rustig de tijd om even te wennen.

9:00uur
Wanneer alle kinderen binnen zijn starten we de dag in een kringetje. We heten iedereen welkom, zingen liedjes en kijken naar de dagen van de week. Daarop volgt een kleine kringactiviteit. 

10:00uur
Even een lekker stuk fruit die we gezamenlijk opeten.

10:30uur
Lekker naar buiten! We gaan gezellig even naar het park, een speeltuintje of spelen in de tuin. We passen de activiteit aan het weer aan. Mocht het weer het echt niet toe laten, dan doen we binnen een leuke activiteit.

11.30uur
Een gezamenlijke lunch. De kinderen krijgen een lekkere, gezonde, plantaardige maaltijd. Denk aan een couscoussalade, een linzenhapje, pasta met fijngesneden groenten, een stamppotje of gewoon een speltbrood-maaltijd. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met kieskeurige eters, dieetwensen en allergieën. Het eten is zoveel mogelijk vers en biologisch.

12.30uur
Tijd voor een middagdutje. De kinderen die het nodig hebben gaan even lekker slapen, zodat ze straks weer energie hebben voor de middag.

Na het slapen
Even rustig wakker worden. Daarna is het tijd voor een leuke activiteit. Dit kan van alles zijn! Denk aan kleien, schilderen, muziek maken, dansen, plantjes kweken, een (gezelschaps)spelletje, etc.

15.00uur
De kinderen krijgen iets lekkers. Een lekker stuk fruit, een koekje, een rijstwafel, een soepstengel, rozijntjes, of iets anders.

Vanaf 16:30uur
De kinderen worden weer opgehaald.

N.B. Dit dagritme is een uitgangspunt en leidraad. Natuurlijk is het mogelijk dat er van dit ritme afgeweken wordt. Ik kijk goed naar de behoeften van de kinderen en pas zo nodig de activiteiten aan. De kinderen krijgen de hele dag door drinken en ook is er genoeg tijd om fijn met het speelgoed te spelen.