Mijn visie

In mijn pedagogische visie staat het kind centraal. Voorop staat dat het kind plezier beleeft aan het doen van de activiteiten. Bamboo is een plek waar kinderen in alle rust en vrijheid hun talenten mogen ontwikkelen. Kinderen mogen 100% zichzelf zijn en daarbij (uit)blinken als de mooiste diamant!

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken spontaan dat ze iets kunnen wat ze daarvoor nog niet dachten te kunnen. Ik creëer een veilige, rijke leeromgeving en volg de kinderen in hun ontdekkingstocht.  Rust en regelmaat is belangrijk. Het dagritme wordt zoveel mogelijk aangepast aan de behoeften van het kind. Het spelmateriaal wordt regelmatig verwisseld, zodat de nieuwsgierigheid van het kind geprikkeld blijft.

De natuur
Respect voor dieren en de natuur vind ik erg belangrijk.
Graag ga ik met de kinderen op pad in de natuur. Lekker spelen met zand, water en takjes, op zoek naar kriebelbeestjes en lekker stampen in plassen. We kijken naar alles wat groeit en bloeit, kinderen stellen vragen en samen gaan we op onderzoek uit.

Gezonde voeding
Ook gezonde voeding vind ik belangrijk. We hebben een appelboom en een moestuintje waar ik met de kinderen groenten en fruit kweek. We maken samen heerlijke plantaardige gerechten zoals soep, smoothies, appelmoes, (fruit)salades en nog veel meer. We eten zoveel mogelijk vers en biologisch.

 

 

Creativiteit
Creatief bezig zijn vind ik geweldig met kinderen. Kinderen denken nog niet in lijnen en hokjes. Ik probeer zoveel mogelijk de kinderen vanuit hun eigen fantasie te laten werken. We maken mooie tekeningen, schilderingen en knutselwerkjes. We dansen op verschillende soorten muziek en zingen samen de mooiste liedjes.