Voorbereiding basisonderwijs

Na ruim 9 jaar in het basisonderwijs gewerkt te hebben, vind ik het nog steeds erg leuk om kinderen te begeleiden en te helpen “leren”. Ik wil de kinderen een goede basis meegeven voor een rijke start op de basisschool, zodat deze grote stap zo plezierig mogelijk voor ze is.

Ik maak gebruik van het programma AAP! (https://www.gastouderland.nl/aap), maar zeker ook van mijn ervaring als (kleuter)juf.

We starten de dag in een kringetje. Daarin heten we iedereen welkom, zingen we liedjes en kijken we naar de dagen van de week. Daarop volgt altijd een kringactiviteitje en daar staat een leerdoel centraal. Voorbeelden van leerdoelen kunnen zijn: De kleuren leren kennen, tellen, woordenschat, vormen, (ruimtelijke) begrippen, etcetera.
Natuurlijk volg ik de kinderen goed en kijk ik waar zij aan toe zijn. Ik pas mijn activiteiten aan op de kinderen.

Ook ben ik graag creatief met de kinderen bezig. Samen maken we kunstwerkjes en daarbij probeer ik de kinderen zoveel mogelijk zelf te laten doen. Ik leer de kinderen prikken, knippen, scheuren, plakken, verven, etcetera. Alle kinderen doen dit op hun eigen manier en op hun eigen tempo.